Boodschappen van onze gidsen herkennen

Laten we het daar eens over hebben. Ik kreeg namelijk de vraag van iemand of het echt lukt om contact te maken met je gidsen, omdat deze dame vaak wel dacht iets te voelen, maar daarna ging twijfelen of het niet haar inbeelding was. Ook heb ik het vaak meegemaakt in spirituele trainingen/workshops (die ik zelf volgde) dat mensen teleurgesteld waren omdat ze niets ‘doorkregen’.

Vaak hebben we een bepaald idee van hoe het contact hebben met je gidsen eruit zou moeten zien. We verwachten dat we ze kunnen zien en horen. Dat we er hele gesprekken mee kunnen voeren, zeker als we in meditatie zitten, en dat de boodschappen kraakhelder zijn.

Zonde, want daardoor missen we vaak juist de subtiele signalen en boodschappen die worden gegeven door onze gidsen als we contact zoeken. Ook laten we vaak gedachten een te grote rol hierin spelen. Daardoor gaan we twijfelen aan onze intuïtie en staan we minder open voor boodschappen. Ik heb het zelf ook weleens gehad in een training. Dan bleef ik maar denken “Oké, ik moet iets zien”. Mooi niet dat dat op dat moment dan ging lukken. Omdat ik zo bezig was met die gedachte, miste ik ook allerlei andere signalen van contact.

Voor een grote groep mensen, zit het juist vaak in deze subtiele signalen. Je kan denken aan tintelende handen, een warm gevoel op je borst/keel, maar bijvoorbeeld ook een bepaalde geur. Soms wordt je aandacht ineens naar een andere situatie gebracht of moet je ineens aan iemand denken die je al jaren niet gesproken hebt. Het zijn allemaal voorbeelden waarbij je misschien niet snel denkt aan contact met je gidsen, terwijl dit soms wel de manieren zijn. Wil je hier dan meer over weten, is het aan jou om naar binnen te keren en te gaan ontdekken welke concrete boodschap hierachter zit.

Het kan ook zijn dat je boodschappen van je gidsen via andere mensen te horen krijgt of dat er ineens iets gebeurd dat toeval lijkt (ik geloof overigens niet in toeval). Een tijdje geleden had ik wat sturing nodig. Ik liep namelijk een beetje vast. Toen heb ik aan mijn gidsen gevraagd of ze me konden helpen en me deze sturing konden geven. Letterlijk 1 of 2 minuten daarna, werd ik geappt door een goede vriendin die uit het niets advies gaf over de dingen waar ik tegenaan liep. Ze had het gevoel dat ze me toch moest appen, ook al vond ze dat een beetje moeilijk (want ongevraagd advies). Uiteindelijk heeft ze me juist super erg geholpen en zat ik niet meer vast. Hoe bijzonder is dat!

Als laatste kan het soms voorkomen dat je contact zoekt in meditatie en echt niets voelt, hoort, ziet of wat dan ook. Dat het echt pure blanco is. Dat kan. Betekent het dan dat jouw gidsen je niet gehoord hebben of geen contact willen? Absoluut niet. Soms kan het ook even duren voordat boodschappen je bereiken. Dan sta je bijv. een half uur later onder de douche en krijg je ineens nieuwe inzichten. Weet dat dit dus ook heel gebruikelijk is en een manier voor jouw gidsen om contact te maken.

Natuurlijk kunnen er nog meer manieren zijn om contact te maken met je gidsen. Dit is voor iedereen anders. In mijn optiek is het dus vooral belangrijk dat je boodschappen en signalen van jouw gidsen gaat leren herkennen. Herkennen hoe het specifiek voor jou en jouw gidsen werkt. Hoe meer je bewust hiermee bezig bent, des te makkelijker wordt dit ook.

Weet in ieder geval dat iedereen één of meerdere gidsen heeft en iedereen uiteindelijk ook in staat is om contact te maken met hun gidsen, daar ben ik van overtuigd.

En als allerlaatste: wees vooral niet teleurgesteld als je enkel subtiele boodschappen en signalen krijgt: deze zijn net zo waardevol!