De impact van Human Design en Gene Keys op mijn dagelijks leven.

Laten we beginnen met Human Design.

Mijn Human Design type is Manifestor. Toen ik daar voor het eerst meer over las, vielen zoveel dingen op haar plek. Ik ben tóch niet gek.. Voor mij werken dingen soms echt anders dan hoe het werkt voor de meerderheid. Niet zo gek ook, aangezien de meerderheid van de mensheid Generator types zijn (ong 70%) en er maar een klein deel Manifestors (ong 9%). Alleen al dit inzicht was al zo’n opluchting weet ik nog.

Door mijn strategie te leren gebruiken (informeren) ontstond er veeel minder weerstand in mezelf maar ook in mijn relatie met anderen. Ik leerde daarnaast ook beter met mijn energie om te gaan. Eindelijk snapte ik waarom ik op sommige momenten dingen voor elkaar kreeg in een hele korte tijd, waar sommige mensen maanden of zelfs jaren over doen. Maar ook dat ik op andere momenten juist helemaal voor Pampus lig, 0 energie heb. Nee, ik ben niet lui. Dit is hoe mijn energie werkt.

Én de rol die woede in mijn leven speelt en heeft gespeeld, want ook die is aanwezig (mijn not-self).

Dan mijn autoriteit: ik heb een emotionele autoriteit. Hoe vaak is het mij overkomen dat ik in mijn primaire reactie ergens suuuper enthousiast over ben, een afspraak maak en dan de volgende dag denk… Kut! Dit wil ik helemaal niet.. Dat is dus precies wat er gebeurt als ik níet naar mijn autoriteit luister.

Door wél naar mijn autoriteit te luisteren, wacht ik totdat ik helder heb voor mezelf hoe ik er echt over voel en daarna maak ik pas een beslissing. Dit is niet altijd makkelijk (geweest), want het vergt geduld en soms lijken de juiste beslissingen niet altijd logisch. Toch heb ik ervaren dat het luisteren naar je autoriteit essentieel is.

En dan als laatste de profiellijnen: ik heb een 6/2 profiel. Ook daar heb ik zoveel herkenning in gekregen. De 2 herinnert mij er bijv aan dat ik genoeg alleen-tijd pak. In het gezinsleven niet altijd makkelijk, maar ik ga soms nu dus eerder naar boven om daar ff alleen een boek te lezen oid. De 6 in mijn profiel verklaart bijv. weer het experimenteren in mijn leven (zoals met verschillende banen), vallen en opstaan en daarvan te leren, maar ook die lessen ook door te willen geven.

Dan Gene Keys.

Allereerst: wat ik zó tof vind aan Gene Keys, en waarom deze tool zo goed aansluit bij mijn visie van zelferkenning, zelfacceptatie en zelfliefde, is dat het doel is om angst niet meer je leven te laten domineren. Kiezen voor liefde in plaats van angst. Het gaat over je schaduw erkennen, accepteren en omarmen en je verantwoordelijkheid nemen om te kiezen voor liefde. Dat vind ik zo waanzinnig mooi♥

Dan, de eerste foto. Hier ga ik savonds rond 18u nog even met Zaza naar buiten. Het is donker, het regent en het is koud. Misschien is het voor sommige sowieso een beetje gek om met een 1jarige (1jr en 8mnd) in het donker naar buiten te gaan. Genoeg reden om niet te gaan zou je denken. En tóch gaan we wel.

Waarom?

Op de plek van Uitstraling (Radiance) in Zaas haar Activatie Sequence van Gene Keys staat Gene Key 38. Deze plek beschrijft dus wat haar gezond en vitaal houdt. Deze Gene Key beschrijft (oa) dat Zaas veel lichamelijke activiteit nodig heeft en ook dat het goed voor haar is om daarin grenzen te verleggen. Meer dus dan een ander die deze GK niet op deze plek heeft. Vanaf het moment dat wij (Joost en ik) dit wisten, houden wij hier rekening mee, o.a. door savonds nog ff een rondje te doen.

En serieus.. Vanaf dat moment (letterlijk) slaapt Zaas elke nacht door! We hebben ruim 1,5jr gebroken nachten gehad, van alles geprobeerd, maar dit helpt. Iedereen die kleine kids heeft (gehad) die slecht slapen, weet hoe GROOT dit cadeau is.

En denk je nou.. Ja leuk, maar da’s toeval. Nee hoor. Als zij een dag wat minder fysiek actief is geweest, slaapt ze daarna slecht. Dat is letterlijk vannacht nog gebeurd nav gisteren.

Voor mijzelf heeft deze plek (Uitstraling – Radiance) ook mijn ogen geopend. Ik heb hier Gene Key 6 staan (en deze komt op nog een paar plekken terug). Het thema van emoties, en dan met name emotionele volwassenheid, speelt hier. Neem ik verantwoordelijkheid voor mijn emoties, ben ik een stuk gezonder.

Dat klopt ook wel, want ik ben een enorme emo-eter. Gebeurt er iets, ben ik daardoor van slag en geef ik de schuld aan een ander daarvoor, dan ga ik (ongezond) eten.

Deze Gene Key is ook mijn zgn Core Wound/Vocation, wat sowieso betekent dat op het thema van emoties en emotionele volwassenheid grote uitdagingen voor mij liggen. Ik ben er dus nu bewust van. Dat maakt dat ik ook ander kan handelen. Natuurlijk gaat dit met vallen en opstaan en het kost tijd, toewijding en een hele hoop eerlijkheid naar jezelf, maar elk stapje in de goede richting helpt. Ik ben daardoor een stuk relaxter, maar anderen in mijn omgeving ook. Het helpt echt mijn relaties te verbeteren en ook dat is zó waardevol!

Wil jij nou ook aan de slag met jezelf op een diep niveau, waarbij je in een korte tijd echt wezenlijk verschil kan zien in jouw dagelijks leven? Vraag dan een Human Design en Gene Keys Reading aan!